EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Wanneer je een schokkende gebeurtenis meemaakt, dan doet dit iets met je, je moet deze gebeurtenis verwerken. Het kan zijn dat deze verwerking niet optimaal verloopt en je klachten blijft houden. Je blijft bijvoorbeeld veel aan de gebeurtenis denken, hebt nare gedachten of herbelevingen. Ook kun je je somber voelen of slecht slapen. Bij EMDR wordt er gevraagd om aan de herinnering te denken, vervolgens zal de therapeut jouw werkgeheugen overbelasten, waardoor de herinnering zijn emotionele lading (deels) zal kwijtraken. Voor meer informatie verwijs ik graag door naar: www.emdr.nl. 

Praktische informatie EMDR
– Wanneer je geïnteresseerd bent in EMDR, dan kunnen we een intake plannen, hierbij leren we elkaar kennen en exploreren we de hulpvraag. We bekijken of er contra-indicaties zijn voor de behandeling en of ik de aangewezen persoon ben om jouw hulpvraag te behandelen. De intake is gratis. Anders dan bij coaching, kan deze intake niet telefonisch plaatsvinden.
– Het kan zijn dat de behoefte aan EMDR pas naar voren komt tijdens coachingssessies, dan kunnen we deze eventueel inplannen in de reeks sessies, omdat we elkaar dan al kennen is een extra intake niet nodig.
– Ik richt mij in principe op enkelvoudige trauma’s op het gebied van verloskunde. Zoals trauma na zwangerschap, bevalling of kraambed. Mocht je een ander onderwerp willen bespreken, dan kun je me uiteraard altijd vragen of dit ook in aanmerking komt.
– Er is altijd nog een sessie om de behandeling na te bespreken. Het traject bestaat dus uit 3 onderdelen: intake, EMDR sessie, nabespreking.
– Het kan zijn dat er een extra EMDR sessie nodig is of een aanvullend coachingstraject.
– Een EMDR-sessie en nabesprekings-sessie duurt 60-90 minuten. 
– De sessie kan plaatsvinden op locatie (Zeewolde of eventueel een huurlocatie) of bij jou thuis. Houdt er rekening mee dat ik reiskosten reken vanaf Zeewolde. 

De kosten voor de EMDR sessie bedragen 90 euro, vrijgesteld van BTW, exclusief eventuele reiskosten. De sessie waarin de nabespreken kost ook 90 euro. De intake is gratis.

LKPZ
Ik sta ingeschreven bij het LKPZ – Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en Zwangerschap.

Omdat ik geen psycholoog ben, ben ik niet aangesloten bij de Vereniging EMDR-Nederland.

Vergoeding
Het is mogelijk de factuur in te dienen bij de zorgverzekeraar, het kan zijn dat je uit de aanvullende verzekering (een deel van) de EMDR vergoed krijgt. Helaas is dit meestal niet het geval, aangezien EMDR alleen vergoed wordt na verwijzing van de huisarts naar een psycholoog.

Je bent van harte welkom. Ik kijk ernaar uit om jou verder te helpen.